ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

Device-free localization (eszközfüggetlen pozicionálás)

2016-2017/II.
Gódor Győző

A hallgató feladata vezeték nélküli technológiára épülő beltéri helymeghatározó rendszerek vizsgálata. Az eszközfüggetlen helymeghatározás lényege, hogy a felhasználónak nem kell aktívan részt vennie a pozícionálásban, nincs szükség aktív eszközre a kliens oldalon. Ebben az esetben a helymeghatározás úgy történik, hogy a lefedett területen bekövetkező jelszint változások alapján tudjuk megmondani, hogy egy objeltum átkerült másik helyre, vagy sem. Ezt a megoldást például behatolás detektálásra, lopás érzékelésre lehet használni.

A hallgató feladata a szakirodalomban fellelhető megoldások összehasonlítása mind a pozicionálás pontosságát, mind a komplexitást, mind pedig a teljesítményt figyelembe véve. További feladat az alkalmazott algoritmusok elemzése, illetve a matematikai háttér feltérképezése.

Ezt követően egy tesztrendszer kialakítása is fontos feladat, melyet a kiválasztott vezeték nélküli technológia felhasználásával kell megvalósítani, mely lehet WiFi, Bluetooth, ZigBee. Valamint a tesztrendszeren mérések végzése, az eszközfüggetlen pozicionáló rendszer pontosságának, hatékonyságának vizsgálata.


3
0