ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

Hallás-védelem: Közösségi hangerő felmérő app és szerver

2016-2017/II.
Dr. Márki Ferenc

A Magyar Tudományos Akadémia kezdeményezésére tavaly indult egy projekt, melynek célja, hogy a gyerekek korai halláskárosodásának potenciális veszélyére felhívja a szülők figyelmét, mely szinte minden ma felnövő gyereket érint, hiszen a legtöbb rendezvény olyan hangos. (Jelen esetben nem aréna koncertekről van szó, hanem sok esetben óvodákban, iskolákban megrendezett egyszerű, kifejezetten gyerekeknek szóló rendezvényekről.) A projekt egyik kutatási irányvonala, hogy megfelelő mennyiségű adatot gyűjtsünk - közösségi szoftver és a rendezvényeken résztvevők segítségével - a jelen helyzetről.

Ezért a jelentkező hallgató(k) feladata, hogy olyan applikációt fejlesszen(ek) Android platformra, melynek segítségével hangnyomásszintet lehet mérni és azt a helyszínt és a körülményeket leíró néhány információval tárolni. Optimális esetben a szoftver képes az adatokat egy központi szerver felé továbbítani.

Legalább 2 jelentkező hallgató esetén a fogadó oldali feldolgozás megírását is lehetséges választani. (Ez a feladat tipikusan adatok feldolgozását és weben való megjelenítését jelenti.)

Mivel a megírandó mobil applikáció alap szintű megvalósítása rendkívül sok hasznos funkcóval bővíthető, (melyekről hasonló témájú projektek alapján információk állnak már rendelkezésre,) ezért a téma szakdolgozat ill. diplomaterv formájában folytatható.


2
0