ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

Security Operation Center (SOC) tréning gyakorlatok létrehozása online környezetben

2016-2017/II.
Dr. Félegyházi Márk

A CrySyS labor hosszú évek óta meghatározó az információbiztonság oktatásában a BME-n és nemzetközileg is elismert eredményeket értünk el etikus hackelés és rosszindulatú szoftverek analízise terén. Az informatikai biztonság mellékspecializációnkat tudatosan és egymásra épülő tudáselemekből építettük fel. Az informatikai biztonság sokrétű tudást igényel, így a diákok sokszor fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy kezdjenek bele a témába. Az informatikai biztonság témáját szinte csak gyakorlatiasan érdemes oktatni. Mégis, a fejlődni vágyó tanulóknak gyakorlatilag csak a CTF versenyek állnak a rendelkezésükre, ha praktikus tudásra vágynak.
Az avatao a CrySyS labor spinoff vállalkozása, amiben egy az informatikai biztonság gyakorlati tanulását segítő rendszert fejlesztünk. Az avatao egy gyakorló platformot nyújt az IT témák iránt érdeklődő embereknek, elsősorban IT biztonság témában.

Az IT biztonság egyik kulcsfontosságú területe a biztonsági incidensek kezelése, ami több jelentős céget is érdekel Magyarországon és külföldön is. A diák(ok) feladata, hogy fedezze fel a SOC folyamatokban felmerülő technikai kihívásokat, szoftver eszközöket és tervezzen olyan gyakorló feladatokat, amik egy online rendszerben bevezetik a felhasználókat ebbe a területbe.

Maximum number of students: 1 student


3
1