ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

Szoftver commit-ok kockázatának előrejelzése gépi tanulás segítségével

2018-2019/II.
Dr. Horváth Gábor

A feladat két fázisból áll. A cél egy gépi tanuláson alapuló rendszer kifejlesztése szoftverváltoztatások kockázatának megbecslésére.

Ma már minden szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég használ valamilyen verziókövető rendszert, melybe a fejlesztők „commit”-ok formájában töltik fel az aktuális módosításaikat. Azonban a commit-ok egy része sajnos hibát tartalmaz, a hiba felismerése, felderítése és kijavítása pedig időt és emberi erőforrást igényel. Éppen ezért előnyös lenne már a commit beküldése pillanatában analizálni és értékelni a kódot, megbecsülni, hogy az mekkora eséllyel helyes. Amennyiben a commit besorolása „magas kockázatú”, akkor azt csak kiegészítő felülvizsgálat után lehet beengedni a forrásfába. A projekt hosszú távú célja ennek a rendszernek a kifejlesztése. 

Az első fázisban a projekt célja a „git” verziókövető és a „jira” hibajegykövető rendszerekkel való megismerkedés, a hibát kiváltó, illetve a hibát javító commit-ok kiválogatása, valamint a commit-ok által érintett tartományok azonosítása a forrásfában.

 


1
1