ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

Digitális aláírással és PKI-val kapcsolatos szoftverfejlesztési feladatok

2020-2021/I.
Dr. Buttyán Levente

Elektronikusan aláírt dokumentum ellenőrző és megjelenítő alkalmazás készítése

Ahogy az elektronikus aláírás terjed és egyre szélesebb körben kerül használatra, úgy keletkeznek új formátumok és kerülnek egyre szélesebb körben használatra régóta létező, de eddig kevéssé használt szabványok is. A legnépszerűbb aláírt dokumentum formátumok (PDF, ASiC, e-akta) esetében több, elterjedt megjelenítő, aláírás ellenőrző szoftver is elérhető a végfelhasználók számára. Egyes praktikus, ugyanakkor ritkán, vagy speciális helyzetekben használt formátum esetében azonban nem elérhető könnyen kezelhető megjelenítő program. A Hallgató feladata PKCS7/CMS aláírt dokumentumhoz a végfelhasználói feldolgozást segítő, megjelenítő, aláírás ellenőrző alkalmazás készítése.

Ez a téma külső partner által javasolt és vezetett önállólabor téma. A külső partner a Micorsec Zrt (https://www.microsec.hu/), a céges témavezető pedig Paulik Tamás (paulik.tamas@microsec.hu).

 

HSM-ben tárolt kulcs kezelése SunPKCS#11 provider használatával

Hallgató feladata, hogy Hardware Security Modulban (HSM) tárolt kulcsokat kezeljen java-ban a SunPKCS#11  provider segítéségével. A feladat keretein belül meg kell ismerkedni egy konkrét HSM modullal, azon egy kulcs teljes életciklusát meg kell valósítani java-ban. Ebbe beletartozik a kulcsgenerálás, importálás, exportálás, a létrehozott kulcs használata, és törlése is. Feladatnak szintén része a különböző kulcstípusok (aláírói, titkosító) megismerése és használata.

Ez a téma külső partner által javasolt és vezetett önállólabor téma. A külső partner a Micorsec Zrt (https://www.microsec.hu/), a céges témavezető pedig Czékmány Balázs (czekmany.balazs@microsec.hu).

 


2
1