Önállólabor követelmények a CrySyS Laboratóriumban

Jelentkezés   »  "Problem Statement" előadás   »  Konzultáció   »  Projekt-riport   »  Beszámoló előadás   »  Archiválás

Jelentkezés

Ha a CrySyS Laboratóriumban szeretnéd csinálni az önállólabor projektedet, akkor a téma kiválasztása után személyesen keresd fel a téma megjelölt konzulensét előzetes időpont egyeztetés után (ez történhet e-mail-ben, telefonon, vagy személyesen). Hozd magaddal A személyes találkozás után pár nappal eldöntjük, hogy jelentkezésedet elfogadjuk-e.

"Problem Statement" előadás

A projekt kezdetétől számított legfeljebb három héten belül tartanod kell egy 5 perces előadást mely tartalmazza:

Konzultáció

A projekt végrehajtása során rendszeresen konzultálnod kell a közvetlen konzulenseddel, aki lehet a labor valamelyik oktatója vagy doktorandusza. Ez tipikusan azt jelenti, hogy hetente legalább egy alkalommal találkozol a konzulenssel, beszálomlsz arról, hogy hogyan haladtál, és megbeszélitek a következő lépéseket. Esetleg vezethetsz projektnaplót is, mely tartalmazhat rövid bejegyzéseket mindenről amit csinálsz.

Projekt-riport

A projekt végén le kell adnod egy projekt-riportot, mely két részből áll:
  1. Fő rész (max 10 oldal), mely tartalmazza a következőket:
  2. Függelék, mely kiegészitő- és segédanyagokat tartalmaz. Pl.:
Mikor a riportot készíted, gondolj arra, hogy valaki esetleg folytatni fogja a munkádat.

Előadás

A projekt végén egy 15 perces (esetleges demóval egybekötött) előadást kell tartanod a munkádról. Koncentrálj a következőkre:

Archiválás

A projekt teljes anyagának (munkaterv, napló, riport, eloadás, (kommentezett) forráskód, dokumentáció, felhasználói segédlet, telepítési útmutató, háttér anyagok (pl. cikkek, linkek), stb.) fel kell kerülnie a labor szerverére, egy előre meghatározott könyvtár-struktúrába, melyről a konzulens ad részletes felvilágosítást. Az aláírást csak akkor kapod meg, ha minden, a projekthez kapcsolódó anyag fent van a szerveren.
buttyan (at) hit.bme.hu