ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

HIT Tudáskörök

Szakmai tehetséggondozás és karriertámogatás

a Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszéken

Szeretnél a sikeres karrierhez szükséges képességekre szert tenni?

Szakmai kihívásokra vágysz? Eredményes csapatban szeretnél dolgozni?

A HIT Tudáskörök program segít, hogy a legtöbbet hozd ki az egyetemi évekből!

Csatlakozz hozzánk és fedezd fel a lehetőségeidet!

Mi a program célja?

A HIT Tudáskörök program célja, hogy hallgatóink szakmai karriercéljaik eléréséhez a kötelező oktatáson túlmenő, elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhessenek, szakmai tapasztalatokat, referenciákat gyűjthessenek.

Mit ajánlunk?

 • Személyre szabott karrier-tanácsadás és mentorálás.
 • Érdekes szakmai kihívások, bekapcsolódás a sikeresen működő tanszéki csapatok munkájába.
 • Lehetőség az elméleti tudás bővítésére és támogatás gyakorlatias, alkalmazható tudás és szakmai referenciák megszerzéséhez.
 • A legrátermettebbeknek ipari kapcsolatok építése és karrierlehetőségek megismerése a HIT Ösztöndíjprogram keretében.

Kiknek ajánljuk?

 • Motivált, jó képességű alapszakos hallgatóknak.
 • Olyanoknak, akiknek már körvonalazódnak szakmai karriercéljai.
 • Olyanoknak is, akiknek segítségre, támogatásra, javaslatokra van szükségük saját karriercéljaik megfogalmazásához.

Mit várunk el?

 • Motivált és elkötelezett együttműködést.
 • Célvezérelt, eredményorientált gondolkodást és tevékenységet.

Milyen Tudáskörök léteznek a tanszéken?

CrySyS Student Core Kör (http://core.crysys.hu/ ): A CrySyS Student Core a CrySyS Lab-hoz kötődő tehetséges diákok csapata. A csapatba kifejezett meghívással lehet bekerülni. A csapat több fórumon, pl. security versenyeken bizonyította már tudását. A csoportot Pék Gábor alapította PhD diákként 2013 áprilisában és továbbra is koordinálja a csapat munkáját. A CrySyS Student Core az IT biztonság következő területei iránt érdeklődik:

 • Informatikai sebezhetőségek felfedezése és kivédése
 • Malware analízis
 • CTF játékok
 • Új biztonsági problémák megismerése
 • Az IT biztonsági problémák megoldása

Kapcsolat: Dr. Levente Buttyán, buttyan@hit.bme.hu

Számítógép-hálózatok Talent Kör (http://medianets.hu/oktatas/tehetsegapolas/): A félév során több alkalommal érdekes kérdéseket, korszerű kutatási témákat és más eseményeket kínál a tehetségápoló foglalkozások keretében, betekintést ad az izgalmas elméleti és gyakorlatias kutatásokba, projektekbe, sőt a hallgatók maguk is csatlakozhatnak ezekhez, ami nagymértékben segítheti a továbbiakban az önállólabor munkát, a szakdolgozat vagy diplomamunka megírását, de egy TDK dolgozat elkészítését is nagymértékben előmozdíthatja! Több látogatást is szervez innovatív magyar cégekhez, amelyek a ICT területen értek el átütő (világ)sikert, ahol megismerható a cégek technológiai háttere, szolgáltatásaik sikerének záloga.

Kapcsolat: Dr. Simon Vilmos, svilmos@hit.bme.hu

Numerikus Analízis Kör (http://last.hit.bme.hu/hu/content/számítógépes-szimuláció-kör): Akör célja a számítógép alapú mérnöki problémamegoldás iránt érdeklődő hallgatók és oktatók összefogása, a számítógepes módszerek és azok hatékony implementációs lehetőségeinek közös megismerése és kutatása, illetve e technikák alkalmazása gyakorlati problémákra.

Kapcsolat: Dr. Fiala Péter, fiala@hit.bme.hu, Rucz Péter, rucz@hit.bme.hu

Mobil Kör: Az alakuló kör elsősorban a mobil- és vezetéknélküli kommunikációs rendszerekhez köthető témákban foglalkozik. Egyrészt tudományos-technikai érdekességek és újdonságok kerülnek szóba a végberendezéstől (pl. Google glass, Linux telefon) a futurisztikus átviteli eljárásokon keresztül (pl. molekuláris hálózatok, LiFi) a jövő rendszereiig (5G, bolygóközi kommunikáció); másrészt volt hallgatóink jönnek és ipari fejlesztésekről, valós hálózatokról beszélgetünk velük.

Kapcsolat: Dr. Fazekas Péter, fazekasp@hit.bme.hu

Kvantumkommunikációs Tudáskör:Az alakuló körben részt vevő hallgatók különböző kvantumkommunikációs területről hallhatnak előadásokat, oldanak meg feladatokat, tartanak kiselőadásokat, ezáltal maguk is a terület ismerőivé válnak. A hallgatók megismerkedhetnek különböző szimulációs szoftverekkel és eszközökkel, ezeket ki is próbálhatják egy-egy laborfoglalkozás keretében.

Kapcsolat: Dr. Bacsárdi László, bacsardi@hit.bme.hu

ICT Rendszer Teljesítőképességi Elemzése Kör (http://www.hit.bme.hu/~do/Kor.html): A kör elsősorban az ICT rendszerek teljesítőképességi elemzésével foglalkozik. Az időtálló tudományos technikák (matematikai modellezés, algoritmus és szimuláció) és ezek gyakorlati alkalmazása (tesztelés, mérés) kerülnek szóba. A hallgatók újdonságokkal (cloud, Hadoop, YARN, Google Dremel, stb.) ismerkedhetnek meg, valamint szerezhetnek olyan tudást és ismereteket, amelyek segítségével jobban és hatékonyabban működtethetik ezeket a rendszereket.

Kapcsolat: Dr. Do Van Tien, do@hit.bme.hu

Hogyan lehet bekerülni?

 • Egyéni jelentkezés alapján. A jelentkezővel rövid beszélgetést folytatunk célkitűzéseiről, felmérjük eddigi tanulmányi és szakmai teljesítményét, és döntünk jelentkezése elfogadásáról.
 • Személyre szóló meghívás alapján.

Mit tegyek, ha csatlakozni szeretnék?

Írjon a kiválasztott tudáskörnél megadott e-mail-címre.