ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

 

PARIPA Program (Partnerségben az iparral – hallgatói képzési és ösztöndíjprogram)

page/103/PARIPA.png

 

 

Mit kínál a program a partnercégek számára?

 • Kiemelkedő kompetenciájú hallgatókat ismerhetnek meg és köthetnek magukhoz a közös K+F munkában.
 • Az egyetemi szakmai oktatás mellett üzleti-, közgazdasági-, HR-, jogi-szabályozási-, menedzselési ismeretekkel rendelkező hallgatókat nyerhetnek meg munkatársnak, akik a program során, a tanszék által mentorált, öntevékeny tanulással jutnak a szükséges ismeretekhez.
 • A Tanszék profiljába tartozó, K+F témákhoz kapnak motivált, tehetséges hallgatókat.
 • Részt vehetnek az egyetemi oktatásban, ami lehetőséget biztosít vállalatuk szakmai színvonalának széleskörű bemutatására, cégük brandjének megismertetése, erősítése a hallgatók, jövőbeli döntéshozók körében.
 • Részt vehetnek és előadást tarthatnak a PARIPA Open Day és PARIPA Szakmai Est rendezvényeken, amelyek népszerűek a hallgatók körében.


Milyen K+F témát indíthat a partnercég?

 • A szakmai témát a partnercég definiálja, a program igazgatójával egyeztetve.
 • A témát az őszi félév indulása előtt lehet meghirdetni a PARIPA Open Day-en.
 • A témához a partnercégnek és a tanszéknek is megfelelő szakmai felkészültségű és hozzáállású témavezetőt kell kiállítania, így a hallgatót két témavezető mentorálja, segíti a munkában a 3 félév alatt.
 • A hallgatót a két témavezető felvételizteti, a végső döntést a hallgató kiválasztásáról a partnercég hozza meg.

 

A program időterve

 • A program az egyetem féléves rendszeréhez csatlakozik.
 • Az egyes mentori- és hallgatói megállapodások évente, a szeptemberi indulást megelőzően kerülnek rögzítésre.
 • A program beszámolóira félévente kerül sor.
 • A hallgatók előírt képzési tervébe illeszkedik a program, ugyanis szeptemberben indulnak a BSc szakon a témalaborok, ez az első olyan félév ahol be tudnak kapcsolódni a PARIPA képzéseibe (BSc 5.félév) és ezért kreditpontot is tudnának szerezni.
 • Ezt tudják folytatni a soron következő félévben, az Önálló labor tárgyuk keretében, illetve a PARIPA harmadik félévében is, amikor a Szakdolgozat tárgyuk van (mindkét tárgynál kreditért cserébe).
 • Az MSc képzés keretében (amennyiben úgy döntenek, hogy folytatják tanulmányaik a BME-n) további négy félév során lehet folytatni a részvételt a programban.

 

Az ÖNKÉP képzési műhely

 • A PARIPA programban résztvevő hallgatók közösséggé szervezése, amely már egy hatékonyan működő PARIPA Alumnit eredményezett (amelyhez a jövőben végző hallgatók is tudnak csatlakozni).
 • Olyan képességek kifejlesztése a hallgatóknál a foglalkozások során, amelyek a partnercégek számára is kiemelkedően fontosak: kreativitás, kommunikáció, együttműködés, stratégiai gondolkodás valamint olyan attitűdök, mint az eredmény orientáltság, ügyfél központúság.
 • A műhely keretében különböző iparági- és  technológiai sikerek bemutatása és az egyéni kompetenciák fejlesztése.
 • A műhely workshop-jainak projekt alapú szervezése, amely menedzsment gyakorlatot (tervezés, szervezés, marketing) jelent a Műhely vezetésére megválasztott fiataloknak.
 • A műhely vezetésének megválasztása (elnök és titkár), akiket a hallgatók választják maguk közül.
 • Tiszteletbeli elnök-tanár mentor kinevezése a műhely élére.

page/103/2020_PARIPA_kisebb.jpg

 

Minőségbiztosítás a programban

 • A programot a program irányító bizottság (PIB) vezeti, melynek elnöke Dr. Imre Sándor tanszékvezető egyetemi tanár.
 • A PIB tagjai a programhoz csatlakozott vállalatok szerződésben megjelölt vezetői, az ÖNKÉP képzési műhely vezetője, Dr. Prónay Gábor, valamint a program igazgatója dr. Simon Vilmos tanszékvezető-helyettes és igazgató-helyettese Dr. Buttyán Levente, CrySyS Lab vezető.
 • A PIB rendszeres üléseire meghívást kaphatnak a vállalati- és tanszéki mentorok, valamint a program szakértői, munkatársai. 
 • A programigazgatót a programhoz delegált adminisztrációs titkár, pénzügyi-, jogi-, és képzési szakértő segíti.
 • A program sikerének egyik titka a lelkiismeretes monitoringban rejlik, minden hallgatóra figyelünk, folyamatos visszajelzést kérünk a témavezetőktől, hallgatóktól a félév során.
 • Folyamatosan gyűjtjük a visszajelzéseket a parnercégek képviselőitől, így a félév kiértékelésekor a PIB dönthet a program egyes elemeinek korrekciójáról.

 

Partnercégeink:

Image

 A Cloudera egy 2008-ban alapított, tőzsdén jegyzett (NYSE:CLDR) amerikai Big Data vállalat, a modern technológiai ipar egyik legjelentősebb szereplője. Cloudera Enterprise megoldásunkat, amely a világ leggyorsabb, legkönnyebben használható és legbiztonságosabb adatplatformja, az üzleti világ legfontosabb szereplői használják üzleti problémáik megoldására. Ügyfeleink hatalmas adatmennyiségeket gyűjtenek, tárolnak, kezelnek és elemeznek, hogy gyors, rugalmas és költséghatékony üzleti döntéseket hozzanak. A platform többek között machine learning és fejlett adatelemzési alkalmazásokat futtat, és a legújabb open source technológiákra épül. Ügyfeleink sikere érdekében széleskörű ügyféltámogatási, tréning- és technikai tanácsadó szolgáltatást nyújtunk. Budapesti fejlesztő- és támogató központunkat két és fél éve nyitottuk meg.

 

Image

 A Vodafone a világ egyik vezető telekommunikációs szolgáltatójaként öt kontinens 26 országában van jelen és további 49 partnerhálózattal rendelkezik, közel 523 millió ügyfélnek szolgáltat szerte a világon. A Vodafone teljes körű mobil telekommunikációs szolgáltatásokat nyújt, beleértve a hang- és adatkommunikációt. A Vodafone Magyarország Zrt. 1999. november 30-án kezdte meg magyarországi működését. A Vodafone Magyarország integrált technológiai szolgáltató, amelynek portfóliójában a mobilkommunikációs, mobilinternetes és szélessávú adatszolgáltatások egyéni és üzleti felhasználók számára egyaránt megtalálhatók.
A cégnél diákok, hallgatók, friss diplomások és tapasztalt munkavállalók egyaránt megtalálhatják a hozzájuk leginkább illő pozíciót.

 

Image

A Magyar Telekom Csoport tevékenysége révén három alapvető üzleti területet fed le: vezetékes és mobilkommunikációs lakossági szolgáltatásokat (Telekom márkanéven), kis- és középvállalati szolgáltatásokat (Telekom márkanéven), nagyvállalati ügyfeleknek nyújtott vállalati szolgáltatásokat (T-Systems márkanéven).

A Telekom 2015 tavaszán indított és azóta is tartó intenzív hálózatfejlesztésének köszönhetően mára több mint 2,9 millió háztartásban elérhető a nagysebességű, szélessávú vezetékes hálózat. Ebből közel 700 ezer háztartásban a gigabites sebességű optikai hálózat áll rendelkezésre, az ott lakók igénybe vehetik a Telekom legnagyobb, 1.000 Mbit/s (=1 Gbit/s) sebességű ajánlatát.

2016 novemberében a Telekom és az Ericsson Magyarország 1,200 Mbit/s letöltési sebességet mutatott be 4G+ mobiltechnológián. Emellett megkezdődött a felkészülés a következő generációra, az 5G-re. A Magyar Telekom ez év júniusában alapító tagként vett részt a kormányzat, az iparági szereplők és a tudományos élet együttműködését elősegítő 5G Koalíció elindításában, valamint 5G mobilkommunikációs teszthálózat kiépítését kezdte meg Zalaegerszegen, az ott létesülő járműipari tesztpályán.

 

Image

A T-Systems Magyarország vezető infokommunikációs (ICT) szolgáltató vállalataként hazánk digitalizálásán dolgozik. Innovatív informatikai megoldásokat nyújtunk az egészségügyben, a kereskedelemben, közlekedésben, a mezőgazdaságban, az iparban és a pénzügyi szektorban működő nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, valamint az állam- és közigazgatás számára. Csapatunkban
§  több mint 1100 informatikus, köztük 800 fejlesztő és üzemeltető mérnök,
§  300 értékesítő, termékmenedzser és tervezőmérnök,
§  200 egyetemista gyakornok dolgozik
§  800 alvállalkozóval és
§  450 külsős partnerrel működünk együtt.

 


Image

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Zrt. (NISZ Zrt.) a magyar kormány stratégiai partnereként infokommunikációs hálózatokat üzemeltet és fejleszt, valamint e-közigazgatási szolgáltatásokat nyújt az állampolgárok, az intézmények és a gazdasági szereplők számára.
A ma már több, mint 1500 főt foglalkoztató nagyvállalat 275 közigazgatási intézménynek nyújt napi szinten informatikai és telekommunikációs szolgáltatásokat, e mellett olyan kritikus, nemzetbiztonsági és stratégiai jelentőségű hálózatokat üzemeltet, mint a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat, a kormányzati távközlési hálózatok, valamint a készenléti szervek hálózatai.
2011 és 2017 között a NISZ számos, az Európai Unió és a Magyar Kormány által támogatott infokommunikációs fejlesztési projektben vett részt konzorciumi vezetőként vagy partnerként. Legnagyobb fejlesztéseivel a vállalat a kormányzati infokommunikációs stratégia céljait szolgálta. A NISZ fejlesztései révén megújult a közigazgatási intézmények infokommunikációs eszközparkja, korszerűbb lett az okmányirodák és kormányablakok hálózati rendszere, új e-kormányzati megoldásokat vezettek be, valamint fejlődtek az e-ügyintézési szolgáltatások is. A Nemzeti Távközlési Gerinchálózat mellett stratégiai jelentőségű az E-Útdíj, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerek kiépítése, a készenléti szervek kommunikációját segítő hálózatok fejlesztése, valamint az első Kormányzati Adatközpont létrehozása.
Az elkövetkező években a NISZ legfontosabb célja, hogy a létrejött rendszereket tovább bővítse, fenntartható, biztonságos módon üzemeltesse és a lefektetett alapokon, a felhőszolgáltatások kiterjesztésével új elektronikus szolgáltatásokat, alkalmazásokat fejlesszen ügyfelei számára.


Image
Az 1991-ben alapított BHE Bonn Hungary Kft. 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Termékeit és megoldásait 4 kontinens több, mint 30 országában használják. A BHE Bonn Hungary Kft. rádiófrekvenciás és mikrohullámú termékeket, rendszereket és berendezéseket fejleszt és gyárt mobil üzemeltető, kormányzati, védelmi-, űripari és légi szervezetek számára világszerte. Legfontosabb termékei nagy megbízhatóságú oszcillátorok, szintézerek, frekvencia konverterek, vészhelyzeti kommunikációs eszközök (TETRA, PMR, DRM, FM and DAB stb.), mikrohullámú védelmi ipari berendezések, telemetriai eszközök, rádió magasságmérők, radarok és radar részegységek, műholdas kommunikációs rendszerek és alrendszerek. A folyamatos innovációs tevékenység eredménye, hogy a termék-portfólió ma már több mint 400 terméket tartalmaz, amely évente nagyságrendileg 50 új fejlesztéssel frissül.
A vállalkozás a fejlesztéseken túl alapkutatással is foglalkozik, amelynek fontos eleme az egyetemekkel és akadémiai intézetekkel történő évtizedes együttműködés.

 

Image

A Morgan Stanley a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége, amely teljeskörű és kiemelkedő színvonalú szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek befektetési, banki, értékpapír-kereskedelmi és befektetés-menedzsment területen. Munkatársaink a világ 42 országában található több mint 1300 irodánkban dolgoznak. A Morgan Stanley 2006-ban nyitotta meg ügyviteli és informatikai szolgáltató központját Budapesten. A magyar leányvállalat fő feladata az anyacég üzleti tevékenységeinek támogatása pénzügy, informatika, matematikai modellezés, hitelkockázat-és piacelemzés, értékpapír kereskedés jogi dokumentáció területeken.

 

Image

Az 1991-ben elsőként létrehozott értékesítési központ a Bosch márkájú gépjárműalkatrészek, gépjármű-diagnosztikai készülékek, Bosch, Skil, Dremel típusú elektromos kéziszerszámok, Bosch márkájú termotechnikai berendezések és biztonságtechnikai rendszerek forgalmazási és vevőszolgálati feladatait végzi. A budapesti telephely ma már délkelet-európai értékesítési központként regionális feladatokat is ellát.
A magyarországi Bosch csoport 2000-ben telepítette autóipari technológiai fejlesztőmunkáinak egy részét Budapestre, majd 2005 októberében az addig itt működő fejlesztési osztályok önálló vállalati egységgé szerveződtek, és létrejött a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ. A Budapesti Fejlesztési Központban számos elektronikus jármuvezérlő rendszer és mechanikai alkatrész fejlesztését végezik. Ilyenek például az ABS, ESP, légzsák, motorvezérlő és automata parkolási rendszerek, valamint az elektromos meghajtás rendszerek és az elektromos motorok. Fejlesztési területei közé tartoznak még a műszerfalak és a vezetőtámogató rendszerek, amellyel céljuk az önjáró autók megalkotása. A kapcsolódó összes munkafázist helyben végzik, ideértve a rendszer- és algoritmusfejlesztést, az elektromos és mechanikus tervezést, a szimulációt, továbbá a megbízhatósági ellenőrzéseket és teszteket is. Az autóipari mérnökök számát tekintve a Budapesti Fejlesztési Központ a cégcsoport második legnagyobb európai K+F központja, jelenleg (2018. május 31-én) több mint 2100 mérnököt foglalkoztat és a közeljövőben további bővítést tervez.

 

Image

A DXC Technology független informatikai szolgáltató vállalatként a CSC és a Hewlett Packard Enterprise vállalati szolgáltatások üzletágának egyesüléséből jött létre. Nevünk az IT szolgáltató vállalatok világában már jól ismerten cseng, hiszen több, mint 20 éve vagyunk jelen a piacon.

A jövő a változásról szól. Mi a DXC Technology-nál valljuk, hogy a fejlődéshez élni kell a változás erejével. Technológiai függetlenségünk lehetőséget biztosít arra, hogy utat mutatva szabadon újítsunk és fejlesszünk. Nem csak ügyfeleink hasznára tevékenykedünk, hanem világszínvonalú tehetségeket is felkarolunk. A változás erejét felhasználva hozzájárulunk mások sikereihez, és ez lehetőséget ad a jövő generáció tehetségeinek támogatására is. A PARIPA program jó lehetőség arra, hogy a fiatal generáció legjobbjait segíthessük a változást jelentő jövőben.

 A DXC fejlesztései a világ legnagyobb vállalatait és kormányzati intézményeit segítette a jövő által diktált szükséges változások sikeres lebonyolításában. Világszerte mintegy 134.000 munkatársunk mély tapasztalata világos és egyértelmű jövőképet biztosít ügyfeleinknek a fejlődés irányába mutató tájékozódásban.

Elérhetőségünk: http://www.dxc.technology/

Az IBM 2016-ban megvásárolta a Ustream Hungary Kft-t, mely azóta IBM Budapest Lab néven az IBM vállalati igényekre optimalizált video streaming szolgáltatását fejleszti a Watson Media üzleti egységben. A budapesti irodában a termék fejlesztéséhez és üzemeltetéséhez szükséges részlegek egyaránt működnek (tervezés, infrastruktúra, minőségbiztosítás, design, big data).
Az IBM Budapest Lab az alaptevékenységen túl más IBM üzleti egységeknek is dolgozik, így alakulhatott meg Budapesten az IBM Cloud egyik részlege, mely a Lab csapatán belül működik.

 

A 2014-ben alapított Quadron Kibervédelmi Kft. Magyarország egyik vezető, teljes mértékben alapítói tulajdonban lévő, kiemelkedően tehetséges szakembergárdával rendelkező információbiztonsági vállalata. Európa mellett már Afrikában, az Öböl-menti Együttműködési Tanácsban és az Amerikai Egyesült Államokban is képviseltetjük magunkat. Küldetésünk, hogy felhívjuk ügyfeleink figyelmét a kiberbiztonság fontosságára és megvédjük őket a lehetséges kibertámadásoktól azáltal, hogy tanácsadással és szolgáltatásokkal segítjük őket infrastruktúrájuk és alkalmazásaik felmérésével kapcsolatban. A Quadron kiemelkedő szerepet vállal az oktatási szektorban, hogy ezzel fiatal, tehetséges mérnökök bevonásával hozhassunk létre információbiztonsági felületeket támogató termékeket és szolgáltatásokat. A Quadron számos képzést kínál különböző szervezeti szinteken, melyek az alkalmazottak és az üzlet igényei szerint alakíthatók.

Elérhetőségünk: https://www.quadron.hu/

page/103/CUJO_AI_blue_01.png

A CUJO AI 2015-ben indult Kickstarter kampány keretén belül. Jelenleg a CUJO az internetszolgáltatókkal együttműködve, azok routereire előre telepítve kínál gépi tanulásra támaszkodó biztonsági szoftvercsomagot, amely a teljes otthoni hálózat védelmét szolgálja. A cég megoldása mára az Egyesült Államok legnagyobb szolgálatóinak routerein mintegy 40 millió háztartásban teljesít szolgálatot, amelyekben összesen 1.7 milliárd eszközt követ nyomon. A CUJO AI biztonsági szoftvereinek egyik alapvető funkciója az online tartalom-ellenőrzés és felügyelet, amely a böngészés során azonosítja, blokkolja és riasztással jelzi a potenciális veszélyt jelentő tartalmakat, legyen szó különböző malware-ekről, botnetekről vagy épp kriptobányász szoftverekről - a jelzések alapján pedig a családoknak is segít biztonságosabb online gyakorlatok elsajátításában. Az ismert, különböző kártevőket tartalmazó vagy épp phishing támadásokra kihegyezett oldalakat a rendszer azonnal blokkolja, az újabb, gyanús felületeket pedig a vállalat saját fejlesztésű gépi tanulási modelljével ellenőrzi, hogy potenciálisan rosszindulatú weblapról van-e szó.

 

page/103/HungaroControl_logos_noslogan.png

HungaroControl, Magyarország egyik legsikeresebb állami tulajdonú vállalata, légiforgalmi szolgáltatásokat nyújt a magyar légtérben és a NATO felkérése alapján, a Koszovó feletti magas légtérben is, emellett a légiforgalmi szakszemélyzet képzését végzi és léginavigációs kutatás-fejlesztéssel is foglalkozik. A társaság az európai légi közlekedés hatékonyságát célzó Egységes Európai Égbolt program (Single European Sky) támogatója, a közép-európai funkcionális légtérblokk (Functional Airspace Block Central Europe, FAB CE) tagja – az osztrák, a cseh, a szlovák, a horvát, a szlovén és a bosnyák szolgáltatóval együtt.
A komplex vállalatfejlesztési stratégia három pillére a cég működésének optimalizálása, a légiforgalmi szolgáltatások és az infrastruktúra fejlesztése, valamint nemzetközi oktatási, kutatás-fejlesztési és szimulációs tudásközpont létrehozása. A HungaroControl célja, hogy szolgáltatásainak folyamatos fejlesztése fokozza a magyar légiforgalmi irányítás nemzetközi elismertségét, illetve versenyképes működése és beruházásai növeljék a vállalat értékét.

 

page/103/Simplexion_LOGO_rgb_Alapforma.jpg

A 2005-ben alapított Simplexion Kft. a gyártásközi nyomon követéssel és termelési adatgyűjtéssel, valamint adatokból felépített vezérlések kiépítésével, illetve termelési riportok előállításával foglalkozik. Termékeink többsége saját fejlesztés, így tudunk alkalmazkodni a helyi igényekhez, specialitásokhoz. Minden esetben cél az emberfüggetlen adatrögzítés, kiértékelés és a folyamat digitalizáció. A feltörekvő nemzedéknek számos lehetőséget nyújtunk. Elsősorban azoknak, akik tanulmányaik alatt is szeretnének dolgozni, fejlődni és gyakorlatot szerezni.

page/103/KB_Logo_left_RGB.jpg

A Knorr-Bremse R&D Center mérnökei komplex munkafolyamatokban kísérik végig egy-egy fékrendszer fejlesztési, tesztelés útját, a sűrítettlevegő-előállítástól kezdve a fékvezérlésen át az új fejlesztésű elektronikus rendszerekig – mindezt magas minőségbiztosítási feltételeknek megfelelve. 
Vállalatunk haszonjármű-fékrendszereket és vezetéstámogató rendszereket fejleszt. Megálmodjuk és közösen megalkotjuk azokat az okos rendszereket, amiktől a teherautók és az autóbuszok a közutak legbiztonságosabb szereplői lesznek. https://joinus.hu

 

page/103/Exadel_logo.jpg

Exadel Inc. egy globális informatikai vállalat, amely számos területen tevékenykedik, ideértve a szoftvertervezést, fejlesztést és digitális innovációt. A vállalat különböző iparágak számára kínál megoldásokat, beleértve az egészségügyet, pénzügyet, kiskereskedelmet és további területeket. Az Exadel elkötelezett a magas szintű technológiai szakértelem, az üzleti stratégiai gondolkodás és a digitális transzformáció iránt.
A vállalat székhelye az Egyesült Államokban található, de globális jelenléttel rendelkezik, kiterjedt központokkal és irodákkal szerte a világon. Az Exadel fő célja az ügyfelek üzleti céljainak támogatása a legkorszerűbb technológiák és fejlesztési megközelítések alkalmazásával. Az Exadel HU (Exadel Hungary) része ennek a globális hálózatnak, és fontos szerepet játszik a vállalat fejlesztési és innovációs projektjeiben.

page/103/Tresoritlogo.jpg

A Tresorit a tanszékünk biztonsági kutatóműhelyéből, a CrySyS Adat- és Rendszerbiztonság Laboratóriumból indult ki, 2011-ben alapította Lám István, Szebeni Szilveszter és Szilágyi György. A Tresorit titkosítással működő, felhőalapú fájlmegosztó-és kollaborációs szolgáltatás, amely magas szintű biztonságot kínál partnereinek a fájlok kezelésére, tárolására, szinkronizálására és továbbítására.
Több mint tizenkétezer vállalkozás - kisebb, közepes vállalkozások és nagyvállalatok - használja a Tresoritot, hogy védje a bizalmas adatait és biztonságosan ossza meg azokat csapatokon belül vagy ügyfelekkel és partnerekkel. A Tresorit technológiája egyesíti magában az iparágvezető végpontok közötti titkosítást, az adatok feletti granuláris kontrollt, biztosítófunkciókat és a munkafolyamatokba való akadálytalan integrációt. A Tresoritnak Zürichben, Münchenben és Budapesten vannak irodái, ez utóbbi több mint 110 munkavállalót foglalkoztat. https://tresorit.com/

page/103/Continental_logo.jpg

A Continental Autonomous Mobility Hungary-nél olyan új generációs szoftvermegoldásokat fejlesztünk, amelyek érzékelik és megértik a járművek környezetét, lehetővé téve a biztonságos és megfizethető vezetéstámogató és automatizált vezetési megoldások fejlesztését. Fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy hozzájáruljunk a Continental Vision Zero célkitűzéséhez, amelynek célja a halálos közúti balesetek kiküszöbölése. Szoftvermegoldásainkkal életeket mentünk. Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központunkban parkolási és a vezetésbiztonsági funkciókat fejlesztő termékvonalakhoz szállítunk mesterséges intelligencia alapú szoftvermegoldásokat, Alkalmazásfejlesztési Központunkban a Continental radar- és kamerarendszereit fejlesztjük. Ezek a szoftvermegoldások magukban foglalják a számítógépes látást, a szenzorfúziót, a környezetmodellezést és a beágyazott programozást. A Continental Autonomous Mobility Hungary budapesti központja emellett tesztjárműveknek, illetve teszt -és integrációs műhelyeknek is otthont ad.

page/103/Commsignia_logo_01-color_whitebg.jpg

A Commsignia járműkommunikációs (Vehicle-to-Everything, V2X) technológiára épülő közlekedésbiztonsági megoldásokat fejleszt a világ vezető járműgyártóinak és a közutak digitális infrastruktúráját építő útkezelők számára. A magyar mérnökök által kifejlesztett megoldásokkal a járművek vezetéstámogató rendszerei pontosabb információkhoz jutnak, és ezáltal a sofőrök jobb döntéseket tudnak hozni. A Commsignia kerékpáros megoldásával a védtelenebb úthasználók is élvezhetik a V2X előnyeit, így az utakon mindenki biztonságosabban közlekedhet.
A közúti infrastruktúra tulajdonosai, üzemeltetői számára utak mentén telepíthető digitális berendezéseket és analitikai szoftvereket szállít a Commsignia. Ezek segítségével valós időben rálátnak a forgalmi eseményekre, és szükség esetén be tudnak avatkozni. A hosszabb adatsorok utólagos elemzésével pedig észrevehetnek másképp láthatatlan közlekedési konfliktusokat. A V2X technológia hozzájárul ahhoz, hogy az úthálózat hatékonyabbá és biztonságosabbá váljon.

A sajtó is gyakran ír rólunk:

 

http://www.bme.hu/hirek/20180507/Minosegi_kepzessel_valaszol_az_egyetem_az_ipar_igenyeire

https://www.hrportal.hu/hr/paripam-egy-csodaszep-chatbot-20181204.html

http://www.bme.hu/hirek/20190409/Az_innovacio_az_ertekteremtes_elosegitese_a_celunk

http://www.techstorym2m.hu/kozelebb-a-valosaghoz.html

https://www.hrportal.hu/c/egy-tamogato-munkahely-megmutatja-miert-hasznos--amit-az-egyetemen-oktatnak-20191003.html

http://hirek.prim.hu/cikk/2019/10/03/folytatodik_a_paripa-program

http://bonline.hu/cikk/2019/10/03/folytatodik_a_paripa-program

Online céglátogatások koronavírus idején
https://www.hrportal.hu/hr/online-ceglatogatasok-koronavirus-idejen-20200416.html

Tehetségápolási program hallgatóknak koronavírus idején
http://hirek.prim.hu/cikk/2020/04/15/tehetsegapolasi_program_hallgatoknak_koronavirus_idejen

Tehetségápolási program hallgatóknak koronavírus idején
http://bonline.hu/cikk/2020/04/15/tehetsegapolasi_program_hallgatoknak_koronavirus_idejen