ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket
Menedzsment

OKTATÁS-KÉPZÉS

„PROJEKTMENEDZSMENT ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA” választható tárgy (Neptun : VIHIAV24)

Az 1996-ban indított tárgyat több mint 600 hallgató végezte el (nem csak villamosmérnökök, gépészek és építészek is), akik közül 30-nál többen az oktatást követően nemzetközi (International Project Management Association – IPMA) minősítést szereztek. Néhányan külföldről is hazatérnek, hogy tapasztalataikat a félév végi órák egyikén bemutassák. A tárgy a menedzsment-ismeretek mellett a sokrétű, multikulturális együttműködéshez szükséges kompetenciák megszerzéséhez is segítséget kíván nyújtani. A 14 hetes képzés során, házi feladat keretében, 3-4 fős csapat munkában egy valós nagyvállalati projekt tervei is kidolgozásra kerülnek (a kidolgozást a tanári konzultáció mellett a vállalati menedzser is segíti).

A tárgy tananyaga és követelményei a https://portal.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIHIAV24 oldalon olvashatók.

„TECHNOLÓGIAI ÖTLETEK MENEDZSMENTJE” válaszható tárgy (Neptun : VIHIAV23)

A tárgy 2016-tól kerül meghirdetésre a BME-n. Az oktatás-képzés az induló vállalkozások menedzsment-ismereteit (igényfelmérés, piackutatás, márkaépítés, üzleti tervezés, vállalkozási tőkéhez jutás, vállalkozást bemutató „pitch” készítése, szellemi tulajdon védelme, csapatépítés, projekttervezés) kívánja átadni hazai és nemzetközi tapasztalatokkal, tekintéllyel rendelkező oktatói csapattal. Az oktatás 14 hete alatt házi feladatként kidolgozandó feladat egy hozott vagy kapott ötlet piacra viteli tervének kidolgozása 3-4 fős hallgatói csapatban. A jelentkezők nemcsak a villamoskarról jönnek, a csapatokban mechatronikusok, gépészek, építészek és ipari formatervezők is vannak, ami innovatívabbá teszik a közös gondolkodást. 

A tárgy tananyaga és követelményei a https://portal.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIHIAV23 oldalon olvashatók.

Tantárgyfelelős vezető oktató: dr. Prónay Gábor címzetes egyetemi docens, www.pronaygabor.hugpronay@gmail.com. LinkedIn interjú életútról : bit.ly/3yGgzqd

          Image                       page/97/Pronay_G_-_PMI_Lifelong_Leadership_Award_-2021.jpg

Vendégoktatók: 

 • Bálint Ákos szervezetfejlesztő PM tréner (Redbridge)                          
 • Csanádi Péter közgazdász, szervezetfejlesztő (Csanádi Csoport)
 • Csutorás Zoltán tanácsadó (Adaptive Consulting)
 • Darabos Andrea szervezetfejlesztési tanácsadó (Lean Advantage)
 • Kovács Endre szenior projektmenedzser (NMHH)
 • Naszádos Krisztina dr. ügyvéd (NKKB Iroda)
 • Szalay Imre PMP, főtitkár (NJSZT)
 • Szalai Zsolt dr. pénzügyi tanácsadó
 • Szilágyi György közgazdász (Tresorit)                             
 • Weszl Miklós dr. innováció menedzser (Nanoti Kft.)

Ipari konzulensek csapatmunkában készítendő indító dokumentumhoz

 • Balaton László (Raiffeisen Bank)
 • Borbényi Katalain (Generali Biztosító)
 • Holub Ildikó (T-Systems)
 • Iványi Antal (Ericssson Magyarország)
 • Jenei Zoltán (Sberbank)
 • Kertész Máté dr. (DXC-Citibank)
 • Kovács Endre (NMHH)
 • Szalay Imre (NJSZT)

TDK-OTDK díjak

BME GTK TDK-2020

Páncsics Zsombor: „Szervezetfejlesztési hatékonyság növelése projektmenedzsment érettség vizsgálattal”: 1. helyezés és Heller Farkas Alapítvány Menedzsment tudományi különdíj.

INTERJÚK

Interjú a PM képzésről Prónay Gáborral
PMSZ Katedra sorozat – 2022. január 7.

PROJEKTMENEDZSMENT oktatás a BME VIK-en a Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék támogatásával. A Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) „KATEDRA” sorozatának interjúja Prónay Gáborral, elérhető itt,

vagy itt.

Czifra Julianna interjúja a LINKEDIN-en dr. Prónay Gáborral életútról, projektekről, vezetőkről. Elérhető Itt.
 

OTDK2021 Közgazgazdaság Tudományi Szekció 

Páncsics Zsombor: „Szervezetfejlesztési hatékonyság növelése projektmenedzsment érettség vizsgálattal”: Különdíj.

PARIPA-program ÖNKÉP MŰHELY

2017-ben indult a Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszéken a PARIPA (Partnerségben az iparral program - https://www.hit.bme.hu/page/paripa - bme.hu interjú Simon Vilmossal és Prónay Gáborral : bit.ly/34xPdEN) hallgatói képzési és ösztöndíj program, ahol a pályázattal kiválasztott hallgatók versenyképes ipari K+F problémák megoldásán dolgozhatnak kiemelkedő hazai- és nemzetközi vállalatok támogatásával. A résztvevő hallgatók kompetenciájának, gondolkodásának fejlesztését a program részét képző ÖNKÉP Műhely végzi dr. Prónay Gábor irányításával.  Az ÖNKÉP Műhely fő célkitűzése:  gondolkodásfejlesztés – közösségépítés – partnerség. Tájékoztatásul témák a Műhely beszélgetésekből : motiváció és ösztönzés, asszertivitás, MBTI személyiség teszt, kreativitás, hatékony visszacsatolás/feedback, egészséges életmód, menedzsment komplex környezetben, karrier építés, emberei erőforrás menedzsment-különböző munkakultúrák, generációk együttműködése, üzleti tervezés, a siker változó titkai (IQ, EQ, SZQ,CQ), iparjogvédelem leendő vezetőknek, filmgyártás-filmművészet, biotechnológiai-géntechnológiai trendek, mesterséges intelligencia, űrtechnológiai trendek-polgári hasznosítás, kritográfiai trendek-titkosítási módszerek, boripari trendek-tokai boripar fejlődés, értékesítés, jogi alapvetések-együttműködés jogászokkal, menedzsment koplex környzetben. A korábban végzettek 2018-ban megalapították a PARIPA ALUMNI közösséget a programot követő együttműködésekre, az új évfolyamok támogatására.

Image

SZAKMAI RENDEZVÉNYEK

PROJEKTMENEDZSMENT FÓRUM

Az 1998-ban indult „Projektmenedzsment Fórum” a hazai projektmenedzsment-szakma éves rendezvénye, ahol az elméleti- és gyakorlati eredmények bemutatása mellett fontos a szakmai kapcsolatrendszer építése és a projektmenedzser-kultúra fejlesztése. 2001-től évente a Fórumon kerül kihirdetésre „Az év projektmenedzsere” díjpályázat győztese, aki megnyitó előadást tartja. A Fórum szervező bizottságnak alapítástól elnöke, majd társelnöke dr. Prónay Gábor. A 2021-es 23. Fórum információi : a  Fórum minden előadást tartalmazó kiadványa- https://www.hte.hu/web/projekt2021/a-forumrol (a file mérete 80 MB), a Fórum szakmai összefoglaló beszámolója - https://www.hte.hu/web/projekt2021/hirek/-/hir/beszamolo-a-23-pm-forumrol, a Fórum teljes videó anyaga - https://www.hte.hu/web/projekt2021/program 

ImageImage

 

PROJEKTMENEDZSMENT MŰHELY

A PM Műhely, dr. Prónay Gábor szervezésében és moderálásával, 2010 márciusában indult - negyedéves rendszerességgel – azzal a céllal, hogy a projektmenedzsmentben érdekelt szakemberek gondolat- és tapasztalatcseréjét támogassa. 2021 szeptemberében kerül megrendezésre az 50. Műhely. 

A Műhely gondot fordít a hazai- és nemzetközi menedzsment-eredmények megismerésének elősegítésére, az elmélet és gyakorlat távolságának csökkentésére, a projektmenedzser-kompetencia fejlesztésére, a szakmai közösség kialakítására. A Műhely beszélgetés előkészítéseként, kiemelkedő szakemberek támogatásával  készített bevezető előadások (blogok) az egyes Műhelyeket megelőzve kerülnek publikálásra (https://mfor.hu/cikkek/projektmenedzsment.html) elősegítve a felkészülést és a Műhelyt az előadások meghallgatása helyett a vélemény cserére ösztönözve. A Műhely blogok teljes tára a HTE Projektmenedzsment Szakosztály PM MŰHELY TUDÁSTÁR-ában (www.hte.hu/pm-muhely-tudastar) megtalálható. A Műhelyek szakmai összefoglalói a Linkedin.com „PM WORKSHOP HUNGARY – PROJEKTMENEDZSMENT MŰHELY” csoportban (Groups) találhatók (https://www.linkedin.com/groups/4315748 ). A Műhely foglalkozáson való részvételt a PMI Budapest szervezet PMP minősítéshez 2 PDU ponttal ismeri el.

Image

DÍJPÁLYÁZATOK

AZ ÉV PROJEKTMENEDZSERE” díjpályázat

2000-ben a HTE keretében dr. Prónay Gábor vezetésével alapított díj a magyarországi projektmenedzsment szakma kiemelkedő szakembereinek elismerését, a szakma népszerűsítését szolgálja. Évente kerül kiadásra. 2011-től a díjat a HTE mellett a projektmenedzsment szakma egyesületeinek (FÖVOSZ-IPMA, IVSZ, PMI Budapest Magyar Tagozat, PMSZ) összefogásával kialakult PROJEKTMENEDZSMENT KÍVÁLÓSÁG TÁBLA adja ki. A korábbi győztesek közü többen az IPMA Global PM Award díjpályázatán kerültek a győztes illetve az első három pozícióba.  A pályázat története, a jelentkezés feltételei a  www.evprojektmenedzsere.hu oldalon található.

page/97/23._PM_Forum_2021_aprilis_BorbenyI.jpg

 

„Az év projektmenedzsment diplomamunkája” díj

A díjat a PMI Budapest magyar Tagozata és a HTE Projektmenedzsment Szakosztálya (zsüri tag dr. Prónay Gábor) évente írja ki és adományozza. A díj célja a projektmenedzsment témájú diplomamunkákon keresztül a fiatal szakemberek munkájának bemutatása és elismerése.  Jelentkezés és feltételei : https://pmi.hu/pm-diplom-of-the-year.

SZAKMAI SZERVEZETI KAPCSOLATOK

HTE Projektmenedzsment Szakosztálya

Az 1996-ban dr. Prónay Gábor irányításával megalakított szakosztály célja a hazai  projektmenedzsment tudás-tapasztalat-, kultúra-, szakmai közösségépítés fejlesztése, nemzetközi kapcsolatok elősegítése. Ezt a célt szolgálják a szakosztály közreműködésével szervezett rendezvények, események :  PM FÓRUM, PM MŰHELY, ÉV PM DÍJ, ÉV PM DIPOLMATERV DÍJ.

TUDÁSTÁR

A PM Műhely előadások blogjainak teljes tára a HTE Projektmenedzsment Szakosztály PM MŰHELY TUDÁSTÁR-ában található meg (www.hte.hu/pm-muhely-tudastar).

A PM FÓRUM előadásainak videofelvételei itt érhetők el: 

2021. április 7. 14:00 -17:45: bit.ly/326ZpD8

2021. április 8. 14:00 -17:45: bit.ly/3s7S2Gc