ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

Járműkommunikációs hálózatok modellezése

2019-2020/I.
Jakab Tivadar

A kooperatív intelligens közlekedési rendszerek (C-ITS) keretében a járműkommunikáció (V2x) számos vonatkozásában (V2I, V2N) a meglévő és jövőben infrastruktúra-hálózatok (IP-optikai, 4G és 5G mobil) által nyújtott hálózati szolgáltatásokra (is) alapozott alkalmazásokat fognak támogatni.

A téma keretében a tipikus járműkommunkiációs alkalmazások forgalombecslésétől a jármű-infrastruktúra (V2I) és a jármű-hálózat (V2N) kommunikációra alapozott alkalmazások teljes hálózati hátterének modellezéséig terjedő feladadtokat kínálunk.

A feladatok egy része irodalomfeldolgozáson alapuló modellspecifikáció (pl. tipikus alkalmazások forgalmi modelljei és szolgáltatási követelményei). A feladatok egy másik csoportjában általános architekturális modellek specifikálása és értékelése, valamint egyszerűbb tervezési és elemzési esettanulményok kidolgozása tartozik. Ez utóbbiak során a HIT-en kifejlesztett FLEXPLANET hálózattervező rendszert megismerve és felhasználva kell különböző tipikus járműkommunikációs környezetekre (pl. autópálya, városi környezet) a hálózati esettanulmányokat kidolgozni.

A témakörről tájékozódni kívánó érfdeklődőknek az intelligens közlekedési rendszerek (ITS) egy áttekintő ismertetés itt: http://www.hit.bme.hu/~jakab/edu/litr/V2X/History%20of%20ITS.pdf

A feladat - megfelelő tanulmányi eredmény esetén - lehetőséget nyit az EFOP-3.6.2-16-2017-00013 projekt keretében a tanszéken folyó kutatáshoz kapcsolódó hallgatói ösztöndíj megpályázására. (Pályázati felhívások 2018 első felében várhatóan havonta, a legutóbbi itt:  https://www.hit.bme.hu/edu/project/edit?id=18505), a témában mutatott előrehaladás alapján lehetőség van a tanszéken a témakörben ipari megrendelések alapján folyó terveési munkákba bekapcsolódásbe is.

A témakörben az önálló laborban megkezdett munka szakdolgozatban és TDK dolgozatban is folytathó.


4
0