ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

ETSI ITS V2I járműkommunikációs infrastruktúra hálózati csatlakozatásának tervezése

2022-2023/I.
Jakab Tivadar

Az intelligens közlekedési rendszerek szolgáltatásainak kommunikációja (ETSI ITS G5) egyrészt a járművek fedélzeti egységeinek (V-ITS-S / OBU) kapcsolatára alapoz, másrészt a jármú fedélzeti egységein és az utakak mentén telepített, hálózatba kapcsolt eszközökön (R-ITS-S / RSU) keresztül éri el a központi járműkommunikácis szervert (C-ITS-S), és azon keresztül a szolgáltatási infrastruktúrát.

A feladat az út mentén telepítendő fix rádiós állomások (R-ITS-S) hálózati csatlakoztatását meghatározó követelmények alapján a csatlakoztató hálózat alapvető architekturális és topológiai opcióinak összefoglalása és értékelése, egyszerű tervezési folyamat, módszertan és modellek specifikálása a követelményeket teljesítő hálózatok tervezésének támogatására.

A tervezési folyamat, modellek és módszerek kidolgozása során az intelligens közlekedési rendszerek szolgáltatásai kommunikációs igényének és követelményeinek meghatározásakor induljon ki a tipikusnak tekinthető szolgáltatási portfóliók (pl. C-Roads Day 2 Services) kommunikációs igényeiből, követelményeiből specifikálja a tervezési folyamat, valamint az egyes tervezési lépések adatigényét és elvárt eredményét,

Dolgozzon ki, modellezen és tervezési esettanulmányt keretében elemezzen autópálya mentén vagy nagyvárosi környezetben alkalmazható alapvető architektúrális és technológiai opciókat , elsősorban optikai hálózati megoldásokra alapozottan, a HIT-en fejlesztett FLEXPLANET hálózatmodellező szoftver felhasználásával

Lehetséges esettanulmányok:
- egy meglévő vagy épülő autópálya szakasz ETSI ITS G5 hálózati infrastruktúrájának tervezése,
- egy budapesti (vagy más nagyvárosi) nagy forgalmú főútvonal ETSI ITS G5 hálózati infrastruktúrájának tervezése (Budapesten pl. a Váci út, az M3 vagy M5 bevezető szakasza).

A témakör és a feladat szakdolgozat készítését alapozza meg, a cél hogy az Önálló laboratórium eredményeire épüljön a Szakdolgozat-készítés, és az szakdolgozat  tartalmazza az esettanulmányt.


4
0