ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

Felhő alapú szolgáltatások modellezése

2023-2024/II.
Jakab Tivadar

A felhő alapú szolgáltatások szerepe és jelentősége folyamatos növekedszik az üzleti szféra és a hétköznapi élet területén egyaránt., amihez megfelelő minőségű menedzselt szolgáltatások szükségesek. Ennek elérése érdekében rugalmas és skálázható modellek szükségesek, hogy a szolgáltatási célok és követelmények kontrollált környezetben legyek elérhetők.

A téma keretében jól definiált (architektúra, hálózati topológia) felhő infrastruktúrán nyújtott szolgáltsatások elemzáséhez, értékeléséhez kell az iparág szabványaihoz és gyakorlatához illeszkedő modellezési módszertan alapján a BME HIT-en kifejlesztett FLEXPLANET modellező szoftverhez kapcsolódó feladatokat elvégezni.

Érdeklődési körtől, szakmai ismeretektől és tapasztalatoktól függően a téma keretében a modellezési folyamat megvalósításához kapcsolódó szoftverfejlesztés, és meglévő szoftvereszköz (FLEXPLNET) felhasználásával esettanulmányok kidolgozása is lehet önálló vagy csoportosan kidolgozható feladat (utóbbi esetben jól definiált, és önmagában is teljesíhető és értékelhető saját részfeladattal).

A téma keretében kitűzött feladatok szakdolgozat, diplomaterv témaként folytathatók, TDK dolgozat elkészítéséhez is megfelelőek, és kiemelkedő előrehaladás esetén kutatási projektbe bekapcsolódásra is lehetőséget adnak.


2
1