ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

Egyetemi Szociális Rendszer folyamatainak megtervezése

2020-2021/I.
Dr. Zsóka Zoltán

Egy egyetemen a szociális juttatások odaítélése összetett folyamat. A kérvényezés és elbírálás folyamatát olyan informatikai rendszerrel (ESZR) kell támogatni, mely egyszerűsíti ezt a felhasználók számára.

 

A cél a felhasználói élményt emelő front-end felület megtervezése az ESZR-hez, melynek elemei és folyamatai gördülékennyé és érthetővé teszik a használatot. A folyamatoknak illeszkednie kell az ESZR rendszer backend részén található összetett funkcionális elemekhez, és az ott biztosított interfészhez. Biztosítani kell, hogy az elkészült terv alapján megvalósított elemek mobil eszközökön is használhatóak legyenek. A megvalósítás során törekedni kell a nyílt forráskódú technológiák használatára.

 

A hallgató feladatai a következők:

 

* Mutassa be az ESZR rendszer azon követelményeit, melyek alapján a felhasználói folyamatok kialakíthatók.

* Tervezze meg a kérvények beadásának és elbírálásának legjellemzőbb folyamatait, és azok elemeit.

* Vizsgálja meg, hogyan tehetők láthatóvá a kérvényező számára bírálati pontozásnál használt adatok és számítási algoritmusok áttekinthető, például táblázatos formában. 

* Valósítsa meg reaktív front-end technológiákkal a kérvénybenyújtás folyamatának olyan elemi blokkjait, melyekből egy kérdőív felépíthető.

 


1
1