ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket

Jelszókezelő alkalmazás fejlesztése

2022-2023/II.
Dr. Zsóka Zoltán

Az alkalmazások és szolgáltatások elérését gyakran felhasználói jelszavakon alapuló azonosítással teszik biztonságossá, így védve az adatokat és az erőforrásokat. A különböző rendszerekhez célszerű eltérő jelszót felhasználni, ami egy idő után túl sok megjegyzendő információt jelent a felhasználónak. Az utóbbi években számos jelszókezelő megoldás készült, melyek biztonságosan tudják tárolni a jelszavakat.

Az elérhető megoldások különböző védelmi szabványokat hesználnak, és különböző funkciókat támogatnak, különböző árakon. Ezek összehasonlítása alapján kidolgozható egy a felhasználói és fejlesztői közösség számára is hasznos, nyílt könyvtárakon alapuló, és rugalmasan bővíthető jelszókezelő.

A dolgozat célja, hogy bemutassa egy olyan megoldás megtervezését és elemeit, mely támogatja a már bevált nyílt könyvtárakat és a modern keretrendszereket. A hallgató kapcsolódó feladatai a következők:

* Mutassa be a jelszókezelők működését és az azokban alkalmazott módszereket.
* Hasonlítsa össze az elterjedten használt ingyenes és fizetős megoldásokat a funkciók és a támogatott megoldások szempontjából.
* Tervezze meg egy nyílt jelszókezelő szoftver elemeit és felépítését.
* Egy mintaimplementáción keresztül mutassa be a funkciók megvalósításának menetét és a bővítési lehetőségeket.
* Értékelje az elkészült megoldást.


1
1