ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket
PARIPA Szakmai Est

Időpont: május 20, 17h

Helyszín: BME Informatika Épület, IB110 terem

 

 

Boldog Viktor (DXC Technology)

 

Az analitika evolúciója: üzleti intelligenciától a mesterségesig

 

Ahogy információvá és értékké alakítjuk adataink, és az vezérli üzleti modelljeinket – vagy akár a saját életünket – egyszerre lenyűgöző és őrülten ijesztő. 14 éve forgolódom üzleti intelligencia területen: a DXC-nél feladatom összekötni az üzleti szereplőket az innovatív technológiák által nyíló új lehetőségekkel, legyen az mesterséges- vagy üzleti intelligencia, adattárház, IoT, vagy akár BigData platform. Sok ügyes megoldást láttam már testközelből, de hiszek abban, hogy a robbanás előtt álló mesterséges intelligencia kőkorszakát írjuk jelenleg.

Izgalmas időszak ez: a technológia rohamos fejlődése lehetőséget adott a kezünkbe, hogy új alapokra helyezzük eddig észlelt világunk – új szabálykönyvet írhatunk egy remélhetőleg minél tisztább játszmához! Én ezen vagyok a DXC-nél – gyere és csatlakozz hozzánk a PARIPÁN!

„Mindig” azt gondoltam, hogy fiatal vagyok...

  • Aztán ránéztem az adatokra: 20 éves középsulis osztálytalálkozó

  • 15 (na jó 13)  éve végeztem a BME-n…szóval az adatok kicsit mást mutatnak. De továbbra is azt gondolom, hogy fiatal vagyok

Valahogy így kezdődött az üzleti intelligencia is a pályám elején: túrtuk a számokat, csináltuk a dashboardokat, a végén pedig győzött a l egfontosabbember intuíciója az adatokkal szemben. (Ezt hívjuk HiPPO döntési elvnek: Highest Paid Person Opinion). Sok idő eltelt, sok minden változott, de az adatok továbbra is nélkülözhetetlenek a döntéshez. Egyre inkább törekszünk magasan automatizált adatvezérelt megoldásokat létrehozni, amihez már a mesterséges intelligencia segítségét is igénybe vesszük.

Gyertek el egy izgalmas beszélgetésre, megmutatom ezt a világot az én szemüvegemen keresztül!

 

 

Az előadóról:

 

Viktor 2016-ban csatlakozott a DXC-hez, mint Big Data & Analytics vezetői tanácsadó. 14 éves BI és analitikai tapasztalata lehetővé tette, hogy igazi szakértővé váljon ezen a területen. Jelenleg Viktor segíti az ügyfeleket az üzleti és innovatív technológiák összekapcsolásával az Artificial Intelligence IoT, az Advanced Analytics, a Big Data Business Intelligence, valamint az adattárolás és az információkezelés területén.

 

 

End of registration: 2019-05-17 23:59