ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket
Számítógép-hálózatok üzemeltetése a gyakorlatban I.

Fő adatok:

Tárgykód: VIHIAV39

Szak: mérnökinformatikus, villamosmérnök

Előadók: dr. Farkas Károly egyetemi docens, dr. Zsóka Zoltán egyetemi docens, Gódor Győző, tudományos segédmunkatárs, dr. Mészáros András egyetemi adjunktus, Szandi Lajos, mérnök, Varga György mérnök

TAD link: https://portal.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIHIAV39/

Szeretnél Cisco mérnökként dolgozni, és részt venni akár a világ legnagyobb számítógép-hálózatainak üzemeltetésében? Szereted a kihívásokat, a versenyeket, és szeretnéd a problémamegoldó képességedet fejleszteni? Szeretnéd megtenni az első lépéseket a világ minden részén elismert Cisco CCNA ipari minősítő vizsga letételéhez? Akkor ez a tárgy a jó választás.

page/114/Cisco_kep1.png

 

page/114/kabelek.jpg

page/114/Cisco_kep2.png 

 

A tárgy célkitűzése

  • Számítógép-hálózatok tervezésének, telepítésének és üzemeltetésének gyakorlatias bemutatása.
  • Készségszintű gyakorlati ismeretek szerzése IP hálózati eszközök konfigurálása terén
  • Megismerkedés hálózati eszközöket szimuláló, monitorozó tool’-okkal (Packet Tracer, Wireshark).
  • A szükséges előismeretek megszerzése a Számítógép-hálózatok üzemeltetése a gyakorlatban II.’ (VIHIAV42) tárgy elvégzéséhez.
  • A Cisco CCNA ipari minősítő vizsga letételére való felkészülés elkezdése.

Miért fontos a tárgy, kiknek ajánljuk?

A tárgy betekintést nyújt a ma már a mindennapjaink részét képező számítógép-hálózatok világába. Ez a terület robbanásszerű fejlődés előtt áll az IoT/IoE (Internet of Things/Internet of Everything) kezdeményezések térhódítása miatt. Az itt megszerezhető ismeretek készségszintű birtoklása hamarosan alapszintű elvárássá válik a jövő mérnökei felé.

Azon hallgatóknak ajánljuk a tárgyat, akiket részleteiben is érdekel a számítógép-hálózatok felépítése, működése, és ehhez kapcsolódóan gyakorlati ismeretekre is szert szeretnének tenni IP alapú számítógép-hálózatok konfigurálása és üzemeltetése területén.