ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket
Számítógép-hálózatok üzemeltetése a gyakorlatban II.

 

Fő adatok:

Tárgykód: VIHIAV42

Szak: mérnökinformatikus, villamosmérnök

Előadók: dr. Farkas Károly egyetemi docens, dr. Zsóka Zoltán egyetemi docens, Gódor Győző, tudományos segédmunkatárs, dr. Mészáros András egyetemi adjunktus, Varga György mérnök

TAD link: https://portal.vik.bme.hu/kepzes/targyak/VIHIAV42/

Szeretnél Cisco mérnökként dolgozni, és részt venni akár a világ legnagyobb számítógép-hálózatainak üzemeltetésében? Szereted a kihívásokat, a versenyeket, és szeretnéd a problémamegoldó képességedet fejleszteni? Szeretnéd megtenni a következő lépéseket a világ minden részén elismert Cisco CCNA ipari minősítő vizsga letételéhez? Akkor folytasd a hálózatüzemeltetési tanulmányaidat ezzel a tantárggyal.

page/115/ccie-topology-ospf.jpg

  

page/115/Cisco_kep1.png

 

 page/115/Cisco_kep2.png

A tárgy célkitűzése

  • Számítógép-hálózatok tervezésének, telepítésének és üzemeltetésének gyakorlatias bemutatása.
  • Készségszintű gyakorlati ismeretek szerzése IP hálózati eszközök konfigurálása terén.
  • A ‘Számítógép-hálózatok üzemeltetés a gyakorlatban I.' (BMEVIHIAV47) tárgyban megkezdett tanulmányok folytatása.
  • A szükséges előismeretek megszerzése a ‘Számítógép-hálózatok professzionális kezelése – Gerinchálózatok' (BMEVIHIAV47) tárgy elvégzéséhez.
  • Felkészülés a Cisco CCNA ipari minősítő vizsga letételére.

Miért fontos a tárgy, kiknek ajánljuk?

A tárgy megismertet a számítógép hálózatok alapfokú kezelésének gyakorlatával. A hálózatok professzionális kezelésének megtanulása előtt ezek az ismeretek elengedhetetlenek, de készségszintű birtoklásuk várhatóan hamarosan elvárássá válik a jövő minden mérnökével szemben.

Azknak a hallgatóknak ajánljuk a tárgyat, akiket részleteiben is érdekel a számítógép-hálózatok működése és üzemeltetése, és megvan már a bevezető tárgy szintjének megfelelő tudásuk. Azoknak, akik az elméleti ismeretek mellett a számítógép-hálózatok eszközeinek konfigurálásával és üzemeltetésével a gyaokrlatban is meg akarnak ismerkedni.