ENGLISH / MAGYAR
Kövess
minket
Intelligens hálózatok specializáció - HIT ÁGAZAT

Ismerd meg a mesterséges intelligencia és gépi tanulás alkalmazásának lehetőségeit a hálózatkezelésre és szolgáltatások menedzselésére.

 

SZÓRÓLAP LETÖLTÉSE

 

ÁGAZATUNK KÍNÁLATA

 • Átfogó alaptudás: Szilárd alapok megteremtése a hálózatok és szolgáltatásaik intelligens kezelésére.
 • Versenyképes ismeretek: Bevezetés a korszerű AI és ML technológiák alkalmazásába.
 • Ipari szemlélet: Az iparág jövőbeli irányait képző piaci trendek és technológiai újítások megismerése.
 • Gyakorlati tapasztalat: Valós problémákra valós megoldások kidolgozása.
 • Kritikus gondolkodás: Problémamegoldás és analitikus gondolkodás fejlesztése releváns feladatokon keresztül.
 • Munkaerőpiaci előnyök: A karrierlehetőségek növelése korszerű és piaci igényeket kielégítő alapképzés által.

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Ha érdekel a proaktív, automatizált és intelligens rendszerek világa; ha szeretnél ismereteket szerezni az AI és ML technológiák hálózati alkalmazásairól; ha meg akarod érteni, hogyan lehet hatékony, biztonságos és adaptív infrastruktúrákat fenntartani, amelyek megfelelnek a mai gyorsan változó piaci és felhasználói igényeknek; és ha motivál a technológiai fejlődéshez való hozzájárulás, akkor a HIT Intelligens Hálózatok ágazat pont Téged vár!

 

ÁGAZATI FŐTANTÁRGY ÉS LABORATÓRIUM

 • Hálózat- és forgalommenedzsment (vihiac11)
 • Hálózat- és forgalommenedzsment laboratórium (vihiac12)

  Szeretnéd megismerni, hogyan osztályozható a titkosított adatforgalom olyan népszerű alkalmazások esetében, mint a TikTok, Instagram, Discord és Snapchat? Vagy érdekel, hogyan észlelehetőek és kezelhetőek a hálózati forgalom hirtelen növekedései és egyéb anomáliák?

  Az ágazati főtantárgy és laboratórium többek között ezeket a témákat járja körbe, elméleti tudást és gyakorlati készségeket nyújtva. A hallgatók megismerik a komplex hálózatok kezelésének módszereit, valamint azt, hogyan alkalmazható a mesterséges intelligencia a hatékony és megbízható hálózatok fenntartásához. Emellett betekintést ad a legújabb fejlesztésekbe és megoldásra váró problémákra.

 

AJÁNLOTT TÁRGY:

 

VÁLASZTHATÓ TÁRGYAK:

 

PROJEKT TÉMÁK

Projektjeink a legújabb technológiai trendeket és valós ipari kihívásokat ötvözik, beleértve az önálló laborokat és szakdolgozatokat. Témáink széles körben átölelik az AI/ML alkalmazásait hálózatoktól az okosvárosokon és biztonságon át az IoT-ig, az Ipar 4.0 és 5.0, a 5G/6G technológiák, a Felhő 2.0 és az okos otthonok területéig.

 

TEHETSÉGGONDOZÁS

A tanszékünk elkötelezett a tehetséggondozás mellett. Laboratóriumaink lehetőséget biztosítanak hallgatóinknak, hogy hazai és EU-s kutatás-fejlesztési projektekben vegyenek részt. Hallgatóink a PARIPA programunk révén is bővíthetik szakmai ismereteiket, új technológiák megismerésével és valós ipari kihívások megoldásával. A résztvevő hallgatók értékes ismeretekre és gyakorlati tapasztalatokra tehetnek szert, miközben vezető vállalatokkal kerülhetnek közvetlen kapcsolatba.

 

ELHELYEZKEDÉSI LEHETŐSÉGEK

page/142/logo-collage.png

 

ÁGAZATFELELŐS

page/142/pekar_adrian_.jpg
Dr. Pekár Adrián

egyetemi docens
BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék
MEDIANETS Laboratórium
e-mail: apekar@hit.bme.hu